Kvízy

Prověřte své znalosti! Připravili jsme pro vás novinku v podobě ONLINE KVÍZŮ. V prvních třech kvízech zavítáme do světa klasické hudby, filmů a říše pohádek.
 

KVÍZ 8 Zámek Hluboká nad Vltavou, hrad Bouzov nebo třeba zámek Červená Lhota. Tyto zmíněné české kulturní památky mají jedno společné. Na všech se natáčely nejznámější české pohádky. Víte které?
KVÍZ 7 Pokud chodíte rádi do divadla, tak možná víte, že i lidé od divadla mají svůj vlastní slang. Některá slova jsou všeobecně známá, některé termíny znají pouze divadelníci. Pojďte si vyzkoušet, kolik takových slov znáte?
KVÍZ 6 A máme tu další filmový kvíz. Tentokrát ale zavítáme do filmu českého. Jaký je váš nejoblíbenější český film? Podělte se o to s námi v komentáři na Facebooku nebo Instagramu KC LA.
KVÍZ 5 Po speciálním velikonočním kvízu, do kterého se vás zapojilo opravdu mnoho, tu pro vás dnes máme kvíz na téma výtvarné umění. Víte jak má položeny ruce Mona Lisa, nebo ve které zemi se nachází Tate gallery?
KVÍZ 4 Velikonoce jsou největším křesťanským svátkem. Jsou ale také obdobím lidových tradic a vítání jara. Pojďte si s námi připomenout jejich význam, zvyky a obyčeje v našem speciálním kvízu. Pět soutěžících s nejvyšším počtem bodů bude odměněno.
KVÍZ 3 Třetí kvíz u filmu ještě zůstane. Tentokrát ale bude pro naše menší diváky. Děti od 7 let ho hravě zvládnou. Pojďte nahlédnou do říše pohádek a zkuste si, jak dobře je znáte.
KVÍZ 2 Ve druhém kvízu, který pro vás připravil náš filmový dramaturg Tom, se pozastavíme u filmu. Jak dobře znáte zahraniční ale i českou filmovou tvorbu?
KVÍZ 1 Náš první kvíz na téma klasická hudba vyzkouší vaše znalosti právě v této oblasti. Osmá otázka kvízu zahrnuje zvukovou ukázku. Poznáte o jakou operu se jedná?


 

Pravidla kvízu

Prosíme, přistupujte ke kvízu jako k vědomostní zábavě, která vám má především zpestřit den, respektujte proto základní pravidla kvízu.